“Schimbarea începe de la sine” (motto)

Agricultura ecologică și conservativă sunt opțiuni viabile pentru Moldova

Agricultura ecologică și conservativă sunt opțiuni viabile și durabile pentru condițiile Republicii Moldova atat pentru fermieri, cat si pentru solurile care le avem. Nu intamplator,... citește mai mult...

Ziua Participării a Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării

Cu o suprafață de aproximativ 800.000 de km2 și cu o populație de peste 100 de milioane, regiunea Dunării este una dintre cele mai importante... citește mai mult...

Întreprinderile mici și mijlocii lucrează împreună pentru a găsi modalități...

În cadrul unui proiect comun, organizațiile care susțin ÎMM din Georgia, Azerbaidjan și Moldova vor învăța despre cele mai bune practici și eșecuri cu care... citește mai mult...

Republica Moldova a fost desemnată câștigătoare la categoria „Cea mai...

Republica Moldova are obligația de a prezenta secretariatului Convenției rapoarte privind emisiile de poluanți, în termenele și conform cerințelor stabilite. Raportul a fost pregătit de... citește mai mult...
Noutati / Un îndrumar necesar pentru Întreprinderile mici și mijlocii

Un îndrumar necesar pentru Întreprinderile mici și mijlocii

Ghidul “Cum să beneficiem de ZLSAC. Ghid practic” care-l prezentăm acum, a fost elaborat de de Uniunea Întreprinderilor din Letonia (www.savieniba.lv) în cooperare cu Asociația Georgiana “Femeile în afaceri” (www.gawb.ge), Uniunea Publică de Cercetări Strategice și Investigații Analitice din Azerbaijan și AO BIOS, Moldova (http://bios.ong.md) în cadrul Proiectului “Beneficiind de piața liberă a UE: Ghidul practic al IMM-urilor pentru învățarea ZLSAC din experiența Letoniei”.

Acest îndrumar a fost elaborat în baza discuțiilor părților interesate în cadrul mesei rotunde și atelierilor realizate în Georgia, Azerbaidjan și Moldova. Ghidul descrie situația ÎMM-urilor în țările care au realizat proiectul, oportunitățile care le oferă întreprinderilor Acordul de Asociere, injclusiv de Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător. Un interes deosebit pentru antreprenori prezintă exemplele de bune practici și eșecuri în exportul Letoniei către UE dar și sfaturi practice pentru antreprenori cu privire la modul în care să se poată pregăti mai bine și active pentru a folosi beneficiile create de Acordul respectiv. Analiza atât a părților tari, cât și slabe ale unor produse pentru export din Georgia, Moldova şi Azerbaidjan, dar și oportunitățile și riscurile legate de exportul produselor respective în țările UE sunt exemple concrete care pot servi ca repere pentru antreprenori de a lua în considerație atât mediul intern, cât și cel extern în decizia de a exporta producția în UE.

Sperăm că această lucrare va fi utilă atât antreprenorilor, cât și tuturor părților interesate care au sau doresc să aibă relații comerciale cu țările UE.

Manualul în limba engleză este disponibil aici (HANDBOOK ON DCFTA), iar în cea Română, îl puteți accesa aici Ghid pentru IMM-uri. Cum sa beneficiem de AA.

Mulțumim partenerilor noștri pentru cooperarea fructuoasă în pregătirea manualului realizarea cu succes a proiectului, precum și UE pentru susținere de a realiza acest proiect.. Aceasta este o temelie a colaborării noastre în viitor.

Acest material a fost produs cu asistența Uniunii Europene. Conținutul acestei publicații este responsabilitatea exclusivă a partenerilor de implementare a proiectelor și nu poate fi în nici un fel reflectat de opiniile Uniunii Europene.

 

LinkedInGoogle+TwitterFacebook
Printează document